En maträtt man då borde servera t.ex. pizza. All pizza som har kött ska man använda rödvin i själva tomatsåsen. Om det är en pizza med musslor, räkor eller kräftor då ska man verkligen ha vitt vin i tomatsåsen. Man kan också servera vitt vinsås till själva pizzan. Man måste ha fantasi när man gör mat och inte behöva gå efter det man är van vid.
Man måste använda sin livliga fantasi och sedan även fråga kunder vad de tyckte om maten. För att få ett ärligt svar av kunden ska man inte fråga ”var maten god?” eller ”hur smakade maten?” För då får du bara höra det gamla vanliga att den var ok eller att maten var supergod. Det du måste fråga är ”Vad skulle vi kunna göra för att maten ska bli ännu godare?” Då lär du verkligen få svar på tal i olika former. Helt plötsligt kommer kunderna ge dig nya tips du själv aldrig själv hade tänkt på.
Du kommer få massor av inspiration
En resa till Spanien skulle också ge dig mer inspiration på vilken sort av restaurang du kan tänka dig starta. Du kan börja starta i Sverige och sedan öppna upp en i Spanien vid senare tillfälle. Tänk då också på att testa en ny restaurang varje dag. Även om du hittar en favorit ställe med supergod mat du aldrig ätit förut. Så ta nu goda råd och prova nya ställen varje dag 3 ggr per dag dessutom.
Glöm inte 3 måltider per dag med två mellanmål dvs fika också två gånger per dag. Du får då också både tips på mat och inredning dit du reser. Detta kan vara värdefullt för dig när du reser tillbaka till Sverige igen.
Glöm ej ta massor av bilder också så du minns både hur maten och inredningen såg ut
Var inte rädd och fråga om hur de ha lagat maten för de kommer tolka det som om du tyckte om maten. De kommer inte känna sig hotade som många kan göra när man frågar hur de har lagat maten.
Det finns restauranger i San Sebastian som du kan besöka när du väl reser dit. Res till San Sebastian när du är ledig och kom hem med massor av nya idéer. Kanske hittar du något annat du vill få hem till Sverige. Tex så finns det folk som hittar nya goda viner i Spanien eller en vin som tillhör själva San Sebastian vore ju aldrig fel. Just det vinet ska du också servera på din framtida restaurang.
San Sebastian är också kända för sin vackra arkitektur och goda viner. Folk i denna stad vet verkligen hur man ska äta gott och vad man ska dricka för god vin till maten. Lär dig av folket och besök även en vingård så att du kan så mycket som möjligt. Folk äter inte bara med ögonen utan folk äter med öronen. Dvs ju mer historia du har om det som ska ätas desto godare låter det i folk öron vi lovar er det. Prova och ni ska se ni kommer inte ångra er. Lycka till på resan!